Jajecznica ze szpinakiem
Dzisiaj chciałabym się z Wami podzielić pomysłem na szybkie,lekkie i łatwe do przygotowania śniadanie.
Do przygotowania śniadania użyłam:
1. Garść świeżego szpinaku,
2. Dwa jajka wielkości M, od szczęśliwych kurek,
3. Łyżka masła, sól i pieprz, koniecznie świeżo mielony, łyżka mleka.
Masełko rozpuścić na patelni
W tym czasie rozbić jajka do miseczki. Ja dodaję trochę mleka. Masa jajeczna jest luźniejsza i właśnie taką lubię. :)
Szczyptę soli i pieprzu, wszystko wymieszać i dodać do podsmażonego szpinaku.
Ciągle mieszając doprowadzić do ścięcia się jajecznicy, na żądaną konsystencję.
Dzisiaj dodatkiem jest kromka chleba orkiszowego, duże oliwki nadziewane migdałem, papryczki nadziane twarożkiem ziołowym oraz kawa zbożowa.
Smacznego!☕️🍳
Komentarze
Prześlij komentarz